• NETWORKING

  WITH THE FUTURE

  SI PERSPECTIVE PE TERMEN LUNG

  ALATURA-TE ECHIPEI NOASTRE!
  Contact

   

 • NETWORKING

  WITH THE FUTURE

  SI O TRADITIE PUTERNICA

  ALATURA-TE ECHIPEI NOASTRE!
  Contact
 • NETWORKING

  WITH THE FUTURE

  IMPREUNA CU COLEGI EXTRAORDINARI DIN INTREAGA LUME

  ALATURA-TE ECHIPEI NOASTRE!
  Contact
 • NETWORKING

  WITH THE FUTURE

  SI PROIECTE INTERESANTE

  ALATURA-TE ECHIPEI NOASTRE!
  Contact

PUTEREA CABLAJULUI

Tot ceea ce trebuie sa stii despre circuitul electric al automobilelor de maine.
AFLA MAI MULTE

NETWORKING

A lucra la Sumitomo Electric Bordnetze inseamna interconectare, adica o cultura corporatista speciala.
AFLA MAI MULTE

ECHITABIL SI COMPLEX

De ce compania Sumitomo Electric Bordnetze este apreciata de cei peste 39.000 angajati din intreaga lume?
AFLA MAI MULTE

NOUTATI

SEBN MD a participat la Ziua Învăţământului Dual în Republica Moldova.

SE Bordnetze SRL a participat, la 25 noiembrie 2018, la Ziua Învăţământului Dual în Republica Moldova.

Evenimentul a fost organizat sub forma unei platforme informative, educative și interactive pentru tineri și elevi din treapta gimnazială, dar și pentru părinți și întreaga familie.

Evenimentul a adus mai aproape de public instituţiile de învățământ profesional tehnic și companiile implicate în programe de instruire duală. Participanţii au făcut cunoştinţă cu oportunităţile învăţământului dual și au comunicat direct cu elevii care deja au obținut o meserie în sistem dual. De asemenea, participanţii au putut afla informaţie utilă de la companiile și instituţiile de învăţământ partenere, dar şi să participe în cadrul atelierelor și workshop-urilor practice, găsind răspunsuri și câştigând premii interesante.

SE Bordnetze SRL este partener în cadrul Programului Învăţământul profesional tehnic dual începând cu anul 2017.

SEBN MD are încheiate acorduri de colaborare cu Școala Profesională din Orhei și cu Colegiul de Inginerie din Strășeni.

În cadrul Programului de formare profesională implementat la Școala Profesională din Orhei, sunt antrenați 44 de elevi, la specialitatea electromontor, utilaje de dispecerat și teleautomatică. În cadrul Programului de formare profesională implementat la Colegiul de Inginerie din Strășeni, sunt antrenaţi 5 elevi, la specialităţile utilaj industrial și accesorii și mecatronică. Pe parcursul stagiului de formare profesională, elevii beneficiază de salarii de ucenic.

Angajații SEBN MD au participat la Ziua națională de înverzire a plaiului

Angajații SEBN Moldova s-au alăturat inițiativei Centrului Național de Mediu privind plantarea copacilor de salcâm, tei, arbuști în lunca râului Răut.

Acțiunea a avut loc în cadrul proiectului „Implicarea grupurilor ţintă în promovarea managementului integrat pe râuri mici din Republica Moldova”, care este implementat de Centrul Național de Mediu, în baza grantului oferit din Proiectul SDC-ADA „Consolidarea cadrului instituţional în sectorul de apă şi sanitaţie în Republica Moldova (Faza 01)”.

Nemijlocit, 25 de angajați ai SEBN au plantat arbuști de păducel și măceș.

„Ne-am alăturat cu drag acestei inițiative. Cu atât mai mult că și fabrica noastră se află în apropierea râului Răut. Or, protecția și amenajarea mediului înconjurător trebuie să fie un obiectiv comun”, spune directorul SEBN Moldova, Igor Corman.

În total, în perioada noiembrie 2018, au fost plantați 5 000 de copaci în lunca râului Răut, pe o parte și alta a traseului dintre satul Mitoc și orașul Orhei.

SE Bordnetze SRL este unul dintre cei mai importanți producători de cablaje auto din Republica Moldova. Proiectul de investiții este implementat în cadrul Zonei Economice Libere Bălți, subzona Orhei. Compania a fost înregistrată în decembrie 2015 și este o filială a Sumitomo Electric Bordnetze SE, care este un producător global în domeniul industriei automotive, cu 33 de mii de angajați din 15 țări. La moment, SEBN Moldova are peste 2 100 de angajați.

SEBN ND ȘI UNIVERSITATEA TEHNICĂ DIN MOLDOVA AMPLIFICĂ COLABORAREA RECIPROCĂ

Universitatea Tehnică din Moldova și SE Bordnetze SRL (SEBN MD) , una dintre cele mai mari companii din industria automotive din Republica Moldova, au semnat un acord de parteneriat în domeniul învățământului, științei, elaborării și realizării unor programe de învățământ corelate cu industriile și practicile moderne în vederea asigurării economiei naționale cu cadre profesioniste. SE Bordnetze SRL (SEBN MD) a fost reprezentată de către directorul companiei, dl Igor CORMAN, managerul resurse umane, dl Sergiu GOGU, şi coordonatorul subdiviziunii recrutare, dl Marius CAȚ. UTM a fost reprezentată de către prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, rectorul Universității Tehnice a Moldovei, și Dinu ŢURCANU, prorector pentru informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare.

Potrivit prevederilor Acordului, SEBN MD va oferi studenților locuri pentru stagii de practică în conformitate cu profilul ales, implicarea activă a specialiștilor companiei în procesul de pregătire a inginerilor, acces pentru personalul didactic la studierea procesului tehnologic, va realiza o serie de activități de informare și formare ce reies din prevederile Acordului. Totodată, UTM își propune să promoveze imaginea companiei în cadrul facultăților cu profil industrial și să stimuleze interesul studenților/absolvenților pentru o eventuală angajare în cadrul fabricii. S-a convenit ca, la prima etapă, în timpul apropiat, un grup de directori de programe și alte cadre didactice se vor deplasa în orașul Orhei și vor efectua o vizită de documentare la întreprindere.

După discutarea și semnarea Acordului, echipa SEBN MD s-a întâlnit cu un grup de studenți ai Facultății Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi ce studiază programele „Inginerie mecanică”, „Managementul şi exploatarea transportului”. În cadrul întâlnirii, a avut o prezentare oficială a companiei și au fost oferite răspunsuri la întrebările studenţilor.

SE Bordnetze SRL este o filială a Sumitomo Electric Bordnetze și a fost înregistrată în decembrie 2015. Proiectul de investiții este implementat în cadrul Zonei Economice Libere Bălți, localizată în orașul Orhei, R. Moldova. Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN) este un producător global în domeniul industriei automotive, cu 33 de mii de angajați din 15 țări. SEBN este membru al grupului japonez Sumitomo Electric Industries, care are o istorie de peste 400 de ani, cu aproape 400 de filiale în toată lumea. Portofoliul producătorului include sisteme de cablaje, componente electrice și electronice. Clienții Sumitomo Electric Bordnetze sunt, în mod special, cei din Grupul Volkswagen - mărcile Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bugatti și Porsche.